firma L. van Stek
  nl   en
Print


Geschiedenis van Fa.L. van Stek

Na voor en tijdens de 2e wereldoorlog werkzaam te zijn geweest bij Scheepswerf Piet Smit te Rotterdam besloot Leen van Stek senior in 1945 dat het tijd was voor zich zelf te beginnen.

In 1946 werd Fa.L. VAN STEK officieel geregistreerd bij de kamer van Koophandel.

MANZEL brochure

Uit 1945 bestaan de eerste contacten met de firma Manzel uit Buffalo New York USA, fabrikanten van smeerapparatuur.

De eerste opdrachten geleverd door Manzel dateren uit 1946 en door het ontbreken van Europese concurrentie als gevolg van de 2e wereldoorlog worden in de volgende jaren vele smeersystemen aan de Nederlandse industrie en apparatenbouw geleverd.

De Manzel productlijn, thans onderdeel van Graco maakt nog steeds deel uit van ons leveringsprogramma.

 

Swinney brochure

In de jaren 50 van de vorige eeuw leverde de firma verwarmers en stookinstallaties gefabriceerd door Swinney in Morpeth aan zowat de gehele Nederlandse handelsvloot.

Ook de na de 2e wereldoorlog nieuw te bouwen tankervloot van een grote olie maatschappij was voorzien van dergelijke brander installaties.

Vanaf de jaren 70 leverde de firma van Stek onder leiding van Leen van Stek junior welke dan inmiddels het roer van zijn vader had overgenomen elektrische gestookte voor- raad en doorstroom boilers voor vele flatgebouwen, waaronder vele zogenoemde ERA flats welke in die jaren als padden-stoelen uit de grond kwamen geschoten

Ook instituten, zoals het Rotterdamse schippers internaat en een bekend hotel op de Dam in Amsterdam werden voorzien van deze energie vriendelijke en schone warm water installaties waarmee niet alleen een milieu vriendelijk alternatief voor de olie- stook installaties was gevonden maar ook de overstap van scheeps- naar utiliteits bouw was gemaakt. 

insteekverhitters

Ook in de jaren 70 ontstaan naar aanleiding van een aanvraag van een grote oliemaatschappij de eerste contacten met de firma Eltron uit Engeland.

Deze fabrikant is instaat om aan de eisen van de oliemaatschappij te voldoen en samen met FA.L.VAN STEK worden de eerste elektrische proces verwarmers ontwikkeld en geleverd.

Vele van de Nederlandse maar even zoveel buitenlandse raffinaderijen worden uitgerust met Explosieveilige proces verwarming.

 

harderij DAF

In de jaren 90 treedt de 3e generatie toe to het bedrijf en komt de nadruk meer en meer te liggen op grote industriële projecten zoals een serie ovens compleet met controle systemen voor zowel de temperatuur als de toegevoegde gassen voor DAF in Eindhoven

 

proces verwarming

Ook de verwarmingssystemen worden steeds groter met steeds meer nadruk op de veiligheid en kwaliteit waaronder toenemende Europese regelgeving zoals CE, ATEX en PED.

Eisen waaraan alle door FA.L.VAN STEK geleverde producten kunnen voldoen

 

 

complete smeersystemen welke als een van de weinige op de markt voldoen aan ATEX en API vormen weer een steeds groter onderdeel van de omzet .

Deze systemen worden geheel volgens specificatie opgebouwd voorzien van alarm functies, directe of indirecte aandrijving en verwarming

 

   
Veenweg 52

Na eerst gevestigd te zijn geweest in Rotterdam en Hellevoetsluis is vanaf 2003 is het bedrijf gevestigd in Elspeet en beschik behalve over kantoorruimte over 200 m2 aan (verwarmde) opslag en werkplaats op voldoende eigen terrein

   
2e van links wijlen L van Stek Snr oprichter van Fa.L. VAN STEK, links van hem zijn vader, rechts van hem zijn opvolger wijlen L van Stek jnr met op schoot huidige eigenaar JH van Stek (foto 1963)
2e van links wijlen L van Stek Snr oprichter van Fa.L. VAN STEK, links van hem zijn vader, rechts van hem zijn opvolger wijlen L van Stek jnr met op schoot huidige eigenaar JH van Stek (foto 1963)


Fa.L.VAN STEK TA&H
Veenweg 52
8075 PS Elspeet

Telefoon 0577-490022
e-mail hgi@heatinggroup.eu

 

speciale aandacht voor:
 Veluwse Stoomtrein Mij
 
Nieuws :

Fa.L.van Stek

 

en

 

Heating Group International bv

 

bundelen de krachten

 

 lees meer

 

 

 

 

 

 

 

Een betere website beleving?